Staff Bull Show I. 2012

23.06.2012 09:00

Letos již třetí sportovní akce, Staff Bull Show I., kde se Goldy zúčastnil Weight pull sprintu a královské disciplíny Tug of War.

První disciplínou byl WPS na 50 metrů, s váhou pneumatiky 7,5 kg. Zde se Goldy umístil na 7. místě (z 21 psů) s krásným časem 7:39. Letos organizátoří použili i novou časomíru, která s sebou přinesla daleko přesnější výsledky, než tomu bylo doposud. Za což moc děkujeme :o)

Druhá na řadě byla Opičí dráha (Monkey track), které se Goldy neúčastnil a poklidně čekal na jeho oblíbené přetahování :o).

Vsuvkou před další discilplínou byla ukázka obrany v čele s figurantem Mirou Tosnarem, kde si i Goldy zakousal do rukavu.

Nejvíce sme se těšili na naši oblíbenou královskou disciplínu Tug of War, na kterou se přihlásilo 12 pejsků a feneček. Našim prvním soupeřem se měl stát pes Gin, který bohužel ze soutěže odstoupil a Goldy tím pádem automaticky postoupil do dalšího kola. Jelikož bylo v postupujícím kole lichý počet psů, čekal lichý pejsek, v tomto případě Umberto, na v tomto kole nejkratší čas přetahování a s tím soupeřil o postup. My tedy se soupeřem Hackerem museli překonat čas předchozího páru Heidy Olstaff a ...., který činil 21 minut a to se nám podařilo. S Hackerem sme dosáhli krásného času 45 minut a Goldy svým vítezstvím postoupil do finálové trojky. Zde posledni dva pejsci Akim, Goldy a fenka Boula (Heidy Olstaff) měli soutěžit každý s každým a podle výsledků se určovalo pořadí. Po prvním finálovém vítezství s Akimem podstoupil Goldy přetah o první místo s neuvěřitelně šikovnou fenou Bouličkou, na které byla vidět obrovská odhodlanost, síla a snaha a peška nepustila žadnému psovi a tudíž se stala absolutní vítězkou. Goldy tedy zkončil na krásném druhém místě. Klobouk dolů a ještě jednou obrovská gratulace Heidy i majitelce Vendy Hauptmanové. Tato fenečka mimo celkové vítězství Tug of War dosáhla i nejdelšího času přetahování letošní Staff Bull Show, úžasných 79 minut s Umbertem. Nové desetiletí s sebou přineslo tedy i nový časový rekord, který se bude jen težko překonávat :o)

Díky všem organizátorům a všem kteří se zúčastnili za skvělou atmosféru a těšme se na další setkání.

Fotky ze soutěže můžete vidět v záložce Fotogalerie - Sportovní akce.